BONJOURRR ICI BROCFRANCE...

Blog van BrocFrance, met leuke korte verhalen over inkoopreisjes naar Frankrijk, gezellige Brocante markten en winkels, typisch Franse producten en ontmoetingen met bijzondere of juist hele gewone mensen

 

 

Kijk een zeehond!/ Regarde un Phoque!? (Kort verhaal)

Ontbijten met uitzicht op zee. We zagen een zeehond! of toch niet? En dan ligt de hele ontbijtzaal in een deuk/Het ontbijt werd overigens nog heel gezellig! :) Toen we vertrokken werden we hartelijk uitgezwaaid:) Een bijzonder ontbijtje in een Frans hotel aan zee!

Lees meer »

Savon de Marseille/St Remy de Provence

Ik maakte deze foto in St. Remy de Provence en besloot eenmaal thuis eens uit te zoeken wat dat nu eigenlijk precies is,  Savon de Marseille. Is het een merknaam, komt het echt alleen uit Marseille en waarom wordt of eigenlijk werd het hier al zolang in de Provence gemaakt?

Lees meer »

BrocFrance op inkoop in Frankrijk 21 juni 2020, we mogen weer:)

Blog van BrocFrance op inkoop en France, 21 juni 2020. We mogen weer! :)  En dan rond de klok van 7.30, ja hoor daar is tie…de grens, LA FRANCE!!! :) We zingen luidkeels mee met monsieur Lenorman met zijn: La ballade la ballade de gens heureux. Daar wordt je toch blij van! :)                    

Lees meer »

Bonjour monsieur le maire (Kort verhaal)

In ons favoriete Provençaalse dorp sta ik in een kleine tabac als de burgemeester binnenstapt/ Aah bonjour monsieur le maire, comment allez vous’, zegt de vrouw achter de toonbank/Als we om 20.15 uur op het plein komen is het bommetje vol. Het ziet er heel gezellig uit, er klinkt muziek uit de speakers, er hangen gekleurde lichtjes in de bomen, er staan lange tafels en er klinkt een gezellig geroezemoes

Lees meer »