Zomervakantie 2020. Lekker een paar dagen naar Normandië/Nee, we gingen echt niet op inkoop! :) Deel 1

Gepubliceerd op 26 september 2020 om 16:37

Zomervakantie 2020. Lekker een paar dagen naar Normandië/Nee, we gingen echt niet op inkoop!:) Voor de zekerheid hebben we wel een lijstje bij  ons met wat Brocante marktjes en loodsjes, misschien een bezoekje aan één loodsje of marktje....

 

Het is eind juli en we besluiten gezellig een paar daagjes naar Normandië te gaan.

Niet op inkoop dit keer, maar lekker een soort van mini zomervakantie. Natuurlijk heb ik voor de zekerheid wel een lijstje liggen met wat Brocante marktjes en loodsjes, gewoon voor de gezelligheid. 

Misschien een bezoekje aan één loodsje of marktje, lekker een beetje slenteren en we hoeven niks.                               

Tja , tot zover ons plan….

 

We rijden eerst naar Fécamp, een bedrijvig badplaatsje met kiezelstrand en hoge rotsen aan beide kanten van de baai.                                                                                                                                     

Het zonnetjes schijnt lekker vanachter de wolken, het is heerlijk weer. We wandelen langs de vele wit met blauwe strandhuisjes.Een paar vrolijke dames spelen een spelletje voor hun minihuisje, een oudere heer in knalrode speedo  brengt gezellig een kopje koffie. 

Kleinkinderen spelen met autootjes op een kleedje terwijl oma  bruingerimpeld en in felgekleurd badpak, limonade inschenkt.

 

We zitten lang met een frietje en een ijsje op een bankje en genieten van de zee, het strand en de mooie rotsen.

 

Een ouder echtpaar komt aangelopen, klapstoeltjes in de hand. Ze lopen rustig het kiezelstrand op, zetten de stoeltjes neer richting zee  en gaan ontspannen zitten. Aan hun houding kun je zien dat ze dit vaker doen.

 

Bij het haventje rent een enorme zwarte hond de boothelling af, zo het water in en spartelt vrolijk rond. Het voelt echt een beetje als vakantie.

 

 

Na het ontbijt de volgende ochtend rijden we door naar Honfleur, waar volgens ons lijstje’  een hele  leuke Brocanteloods zou zitten. Ach we komen er toch langs...                                                                 

Het is altijd weer een verrassing wat het is, je weet het nooit. We hebben goed de openingstijden gecheckt en om 10.15 staan we vol verwachting voor de loods…. Die gesloten is.

We rijden even gezellig Honfleur in, dat blijft altijd leuk, gezellige winkeltjes, leuk haventje en zoals altijd druk.

Te druk vinden we. Dus na ons bezoek aan ons favoriete winkeltje, natuurlijk met mondkapje, gaan we snel weer weg

 

Terug naar de Brocante loods… die nog steeds gesloten is. Gelukkig  weet ik nog een ander loodsje hier vlakbij. Daar rijden we dan ook nog maar even naar toe.                                                                                             

We komen aan op een haveloos industrieterrein en vinden het loodsje.

Er staan wat spullen buiten en we worden enthousiast begroet door twee enorme  honden.

Bij binnenkomst zien we eigenlijk gelijk al dat dit hem niet gaat worden. We lopen voor de beleefdheid een rondje, samen met de honden die ons trouw volgen en vertrekken. Tja, het leven van een Brocanteur gaat niet altijd over rozen.

 

Dan naar Deauville waar ons hotel is, en toevallig :) vandaag een klein Brocante marktje. We besluiten om daar ook dan nog even heen te gaan. Maar morgen doen we echt niks hoor!....                                                   

Het blijkt een soort van antiekmarktje, in een klein parkje en we lopen gezellig even een rondje, ook hier met mondkapjes op.

Dan ziet Ad een fantastisch groot gietijzeren bord van de Franse spoorwegen SNCF, die in de jaren 50 op een oude locomotief zat, hoe leuk. Hij is echt  kneiter duur, maar ik zie ook nog een paar hele bijzondere  lichtbakken met ASCENSEUR en SORTIE en na een portie stevig onderhandelen hebben we een deal, top.

We lunchen op een bankje aan het strand, lopen langs de  beroemde badhuisjes van  Deauville en maken natuurlijk wat foto’s.