Hoe begin je een webshop met Franse Brocante/Een bezoek aan Vieille France

Gepubliceerd op 15 maart 2020 om 18:50

HOE BEGIN JE EEN WEBSHOP MET FRANSE BROCANTE/ EEN BEZOEK AAN VIEILLE FRANCE                                                   

Het begon te borrelen na een bezoek aan de hele bijzondere Franse woonwinkel Vieille France. Het was een sombere koude winterdag, zo één midden in de winterblues en nergens zin in. Toen we besloten om toch maar op pad te gaan, naar Vieille France.

Nog enigszins slaperig zaten we in de auto onderweg naar Biest-Houtakker, vlakbij Tilburg.     

Tot we aan kwamen rijden, toen waren we opeens klaarwakker. Het leek wel of we in Frankrijk waren! :)                                                                     

Een prachtige oude schuur verbouwd tot Franse Brocante woonwinkel, met een mooie authentieke Franse deur en wijnranken in winterrust tegen de muur. Buiten de Franse vlag en bord ouvert, oude beelden, een fontein, gietijzeren tuinvazen en bistro zitjes.

 

Toen we binnen stapten bleven we even verwonderd staan. De open haard in het Franse café gedeelte brandt. En voor ons zien we een Frans straatje compleet met keitjes, stenen boogjes en oude straatnaamborden. Met links en rechts hiervan ruimtes ingericht als winkel, woonruimte of werkplaats.

Wat is dit leuk en groot en gezellig!  We struinen een hele tijd heerlijk op ons gemak rond en zien prachtige oude werkbanken, eettafels, stoelen, kasten, oude bouwmaterialen en accessoires van emaille voorraadbussen tot oude stokbroodsnijder.

 

Even later komen we de eigenaars tegen en zeg ik hoe bijzonder we dit vinden. We vertellen dat wij ook een klein beetje Franse brocanteurs zijn en twee keer per jaar op de Brocantemarkt Klein Frankrijk staan. Hoe leuk we het vinden om dan met het verdiende geld weer naar Frankrijk op inkoop te gaan voor de volgende markt. En dat we zulke leuke reacties van de mensen krijgen om al die echt typisch Franse spullen.

En ik zeg spontaan: ‘Die mensen zouden dit ook fantastisch vinden. Hebben jullie wat  foldertjes dan leggen we die op de markt.’  We krijgen een stapeltje folders mee en drinken gezellig een bakkie bij de open haard. En kopen een oud ijzeren bordje met de tekst MAGASIN/ winkel.

 

We praten nog lang na over hoe bijzonder het was bij Vieille France, wat een aardige mensen en zo’n origineel concept. En dromen…. van ooit nog eens ons eigen loodsje met Franse Brocante en dat we daar dan dat bordje MAGASIN  in zouden ophangen. De winterblues is opeens helemaal verdwenen!

Als we weer op ‘Klein Frankrijk’ staan geven we alle foldertjes weg en vertellen over deze geweldige winkel.

 

Een paar maanden later zijn we in de Provence. We hebben net hele leuke Brocante gekocht en zitten lekker aan een roseetje/ biertje op een terras. We zijn, zoals we wel vaker doen de laatste tijd, een beetje aan het dromen en het mijmeren over ‘ons’ Brocante loodsje of misschien toch ooit een webshop…  Als Ad opeens zegt: ‘Weet je wat, ik ga het gewoon doen. Ik denk er nu al zo lang over na, ik begin een webshop met Franse Brocante! ÇA ALORS ! :)  Die zag ik even niet aankomen! :)                                                                                                                                                

De maanden erna praten en lezen we heel veel over webshops en alles wat daar bij komt kijken. We bezoeken de KVK startersdag, richten de zolder in met rekken en gaan nog een paar keer naar Frankrijk op inkoop.

 

Maanden bouwt hij aan de webshop,  BrocFrance. Ik kan het bijna niet geloven, hij gaat het echt doen. En ik heb besloten om te proberen hier een gezellig stukje over te schrijven, d.m.v. een blog.                                                                                                                                      

Het bordje MAGASIN hangt in de woonkamer, die gaat niet meer weg. Wie weet hangt ie ooit nog eens ons eigen Brocanteloodsje, we blijven dromen/ il faut rêver. :)

 

Dit alles toch een beetje in gang gezet door een bezoek aan de hele bijzondere inspirerende winkel Vieille France! Ga er vooral eens een kijkje nemen, ze zijn elke vrijdag en zaterdag open en één keer per maand op zondag. Het is zo de moeite waard, u komt vast thuis met een leuk Frans item.

Drink een lekker kopje koffie in het café bij de open haard. Geniet van de Franse sfeer en waan u even heerlijk in Frankrijk, bij Vieille France.

 

Fijne dag/ Bonne journée                

BrocFrance