BrocFrance op inkoop in Frankrijk 21 juni 2020, we mogen weer:)

Gepubliceerd op 27 juni 2020 om 22:23

Blog van BrocFrance op inkoop en France, 21 juni 2020. We mogen weer! :)  En dan rond de klok van 7.30, ja hoor daar is tie…de grens, LA FRANCE!!! :) We zingen luidkeels mee met monsieur Lenorman met zijn: La ballade la ballade de gens heureux. Daar wordt je toch blij van! :)                    

 

Om 4 uur de wekker, om 5 uur vertrekken, we mogen weer naar Frankrijk. 0p zoek naar hele leuke Franse Brocante en Meer!

 

5 uur, het is stil…heel stil op straat...alleen de vogels fluiten. Een vaalblauwe lucht over de nog lege weilanden. Een vogel vliegt een tijdje voor onze auto uit of hij wil zeggen, ga maar… je mag weer…op naar Frankrijk.                                                                                                 

Na een tijdje komt het zonnetje voorzichtig door en kleurt de lucht met een prachtige warme gloed. De muziek van Charles  Aznavour  klinkt zachtjes door de speakers, ik vind het nu al leuk!                     

Om 6.00 uur passeren we de grens met België. Wat boffen we toch, vandaag 21 juni de eerste zomerdag, de zon schijnt, de grenzen zijn net weer open en wij zijn onderweg op inkoop in Frankrijk.                                                                                                             

Achterin de auto twee enorme trolleys, wat kratjes en een stuk of wat blauwe Ikea tassen, mondkapjes voor geval nodig en handgel in alle soorten. De tas met versgebakken worstenbroodjes die ik gisteravond nog even snel in de oven heb gedaan op de achterbank, samen het kleine blauwe koelboxje met heerlijk koele drankjes.

Het voelt gewoon een beetje of we op vakantie gaan! :) Na maanden niet op inkoop  te zijn geweest, en heel veel saai thuiszitten is dit weer zo fijn.

.                                                                               

Rond 7 uur bij pomp Nazareth plassen/ tanken en 4 pain au chocolat. In die volgorde, we hebben zo onze vaste gewoontes:)                                                                                                         

En dan rond de klok van 7.30, ja hoor daar is tie…de grens, LA FRANCE!!! :) We juichen en ik maak snel en foto en plaats hem op Instagram, kunnen jullie lekker een beetje mee genieten                           

Radio NostalGie wordt Nostalgie en we zingen luidkeels mee met monsieur Lenorman met zijn: La ballade la ballade de gens heureux. Daar wordt je toch blij van! :)

 

Een paar uur later zijn we op de parking, waar een beperkt aantal handelaren met witte bussen, uitgeklapte tafels en hele mooie spullen tezamen zijn gekomen. Altijd weer een spannend moment, gaat het lukken? Vinden we mooie dingen? En staan er leuke brocanteurs?                                                                                                                     

Het is nog lekker rustig. We zien verschillende mensen met mondkapjes en overal staan ontsmettende gelpompjes. De plekken zijn ruim ingedeeld en er staan minder busjes, maar voor de rest is het weer als vanouds. Ik zie al zo veel leuke dingen!

We herkennen verschillende brocanteurs en maken een praatje. Ik zeg dat ik blij ben ze weer te zien. Het blijkt wederzijds :)                                                                                             

C’etait dûr, het was moeilijk, heel moeilijk. Ruim drie maanden lag alles stil, er waren vele zorgen.Tja Ad begon zijn webshop BrocFrance met Franse Brocante op 2 maart, wat een timing!  Gelukkig hadden we al een voorraadje aangelegd. Maar we zijn nu wel heel blij dat we weer op inkoop mogen.

 

De brocanteurs zijn vrolijk en in voor een praatje. Ook de sfeer tussen de handelaars onder elkaar is top, je kunt merken dat ze elkaar lang niet gezien hebben en het gezellig vinden om (op afstand) even te buurten bij elkaar. We zijn dan ook regelmatig een handelaar kwijt, maar die wordt dan heel attent, ‘luid en duidelijk’ :) over het terrein teruggeroepen door zijn naaste buurman.

 

We lopen een rondje en moeten halverwege al weer naar de auto met 2 overvolle karren. We lopen weer verder en kopen mooie oude letterbakken, wat zink, meerdere Pastis en Ricard karafjes, een ijzeren draadstaal flessenrek, wat houten kapstokjes, een heel mooi blauw Citroën reclamebord en een paar hele stoere verkeersborden, daar heb ik overigens nog stevig over moeten onderhandelen! :)

 

We nemen even pauze op een muurtje, ontsmetten nog maar weer eens onze handen, eten onze worstenbroodjes en gaan weer verder.

We kopen een prachtige houten wijnkrat uit 1964 met mooie belettering, voorraadpotten, wat wit emaille, een grote mand en nog veel meer. En tot slot een  paar Franse singeltjes, die zijn alleen al leuk voor de hoesjes

We lopen terug naar de auto, even lekker zitten en een koel drankje uit de koelbox.En dan gaat Ad nog een allerlaatste rondje, even zeker weten of we echt niks gemist hebben.                                                                                                                                                     

Ik kijk ondertussen even op m’n mobiel en zie dat we meerdere verkopen in de webshop hebben, hoe leuk is dat. Onze dag kan niet meer stuk! :)                                                                                      

Het wordt ngg passen en meten, maar uiteindelijk krijgen we alles weer mee. Een bestelautootje staat hoog op ons verlanglijstje!

 

Straks alles uitpakken en door heel de woonkamer neerzetten. Nog even nagenieten van de mooie gevonden schatten, waarbij onze labrador Melle als een ‘volleerd truffelhond’ haar neus diep in de kratten en tassen zal stoppen om al kwispelend alles uitgebreid te besnuffelen. En dan moe maar heel voldaan lekker vroeg naar ons mandje.

 

Als we thuiskomen staat onze zoon, die thuis op hond Melle past, zoals altijd klaar om samen met Ad uit te laden. Hoe fijn is dat! Er staat dan ook altijd een lekker koud biertje/colaatje met wat lekkers klaar.                                                                                           

Dit keer tovert hij een enorme berg bittergarnituur tevoorschijn, zijn vaderdag cadeau voor Ad. Nou wij vinden het een top cadeau!  Thx Rijn! :)                                                                           

Even later zitten we gezellig met z’n drietjes op de veranda, verbranden natúúrlijk ons gehemelte aan zo’n heerlijke bitterbal :) en vertellen uitgebreid over onze dag.                                               

Labrador Melle vermaakt zich binnen overigens prima! :)

 

Wat was het weer leuk, en route en France. En wat hebben we weer hele leuke Franse Brocante gevonden.

BrocFrance zegt au revoir en tot ziens in de webshop met weer hele leuke Franse Brocante en Meer! Vers uit Frankrijk.

BONNE JOURNÉE/ FIJNE DAG