We deden een rondje in de Provence langs de filmlocaties van de film ‘A Good year’ , en wat was het leuk! :)

Gepubliceerd op 14 februari 2024 om 19:36

We deden een rondje in de Provence langs de filmlocaties van de film ‘A Good year’ , en wat was het leuk! :)

 

De film ‘A Good Year’ (2006) is natuurlijk echt een geweldig leuke film, zowel het verhaal als de locatie zijn fantastisch, heerlijk ‘feel good’.

Hij speelt zich af in de Provence, met z’n prachtige bergdorpjes, mooie natuur, wijngaarden en olijfbomen. Precies in de streek waar wij al jaren komen. 

 

Max een keiharde zakenman uit Londen is altijd alleen maar aan het werk. Hij heeft mooie herinneringen aan de zomers die hij doorbracht bij zijn oom Henry op het landgoed met de wijngaard in de Provence. Maar zoals dat soms gaat als je volwassen wordt, en de tijd voorbijglijdt  zijn ze elkaar uit het oog verloren. Of eigenlijk is het vooral Max die zijn oom uit het oog heeft verloren.

Als Max het bericht krijgt dat z’n oom is overleden en alles aan hem nalaat, besluit hij af te reizen naar de Provence om een snelle verkoop te regelen van het landgoed.

 

Na het vele malen bekijken van  deze geweldig leuke film, besluiten we op zoek te gaan naar de verschillende filmlocaties in de mooie Provence.

 

In een van de eerste beelden van de film raced Max in z’n gele huurautootje over de smalle binnenweggetjes tussen de wijngaarden, mist de afslag en moet keren. Als wij daar ook rondrijden, mist Ad ook een de afslag en moet keren. Ik moet lachen en zeg: ‘Je lijkt Max wel’

Wat is het hier toch altijd heerlijk, deze rustige wegen zo tussen de mooie wijngaarden.

(1e foto  filmscène, 2e foto' de filmlocaties)

We rijden naar het wijnchâteau van oom Henry, ‘Château Siroque’. In het echt is dit het wijnchateau ‘Château la Canorgue’ in Bonnieux. Het is een werkend wijnbedrijf, dus niet als filmlocatie te bezoeken. Na jaren overspoelt te zijn door de vele toeristen die zomaar hun tuin binnenwandelden is het sinds 2018 gesloten voor publiek en hangen er bordjes privé terrein.                                                                

Wij maken dan ook alleen maar een foto van het roestige hek naast de entree aan de doorgaande weg waar Max in eerste instantie aan voorbij rijdt en de pratende navigatie zegt: ‘Rij 20 meter terug’, precies wat wij ook doen :) want je rijdt er zo aan voorbij

 

Als Max weer op het landgoed is komen de mooie en dierbare herinneringen weer terug, Met oom Henry een potje  schaak spelen in de tuin, samen tennis spelen waarbij om Henry z’n overwinningsdansje doet en spelend in het zwembad.

En daar bij dat roestige oude hek zie ik in gedachte het prachtige huis met de mooie tuin voor me, ik blijf even staan en geniet.

 

Dan ontmoet Max Fanny, de eigenaresse van het restaurant, bistro la Renaissance, in het mooie dorpje  Gordes. Max voelt zich gelijk aangetrokken tot de prachtige Fanny.

We rijden in de vroege ochtend naar het prachtige dorp Gordes, gelegen op/aan de berg, ruim voordat de toeristenstroom zal arriveren.

Als we bij de kleine rotonde voor het dorp komen rijden we, net als Max in de film, een rondje eromheen. Een meneer die het ziet moet lachen. Hij weet wat we doen, we zullen niet de eerste zijn. :)

 

Dan lopen we naar het plein met de mooie oude  fontein. Daarachter ligt het restaurant de bistro van Fanny ‘restaurant la Renaissance’, met het mooie terras met de ijzeren stoeltjes, mooie oude Provençaalse bloempotten gevuld met felgekleurde bloemen en oude plantanen. Het plein is omringd door oude stenen huizen met grote oude deuren en mooie luiken en natuurlijk het oude chateau.

Ik maak heel veel foto’s in het nu nog verlaten plaatsje.

Samen zitten we op de rand van de fontein, ik met een glimlach op m’n gezicht, want wat is het geweldig leuk om hier te zijn. Ik hoor het geklater van de fontein en geniet. In gedachte  zie ik Fanny voorbij rennen op het terras.

 

Daarna rijden we via Bonnieux, ook een heel mooi bergdorpje, waar enkele filmshots van het prachtige landschap zijn gemaakt naar Cucuron.

Hier bij het grote bassin werd de scene gefilmd waar Max samen met Fanny op het terras zit en ze  een zwart/wit film kijken op het grote scherm aan het einde van het bassin

We lopen om het bassin heen en proberen ons voor te stellen aan welke kant het doek hing.

Met een ijsje nemen we plaats op het terras aan het bassin, en genieten van de stilte, ook nu zien we het weer helemaal voor ons

Max die een wijntje drinkt met Fanny, en dan plotseling  de enorme regenbui waarbij Max de parasol pakt om Fanny te beschermen

 

Het is vandaag echt een prachtige dag geweest 31 graden en een strakblauwe lucht, maar nu zie ik  donkere wolken in de verte. Opeens hoor ik gerommel. Ik zeg: ‘Het zal toch niet…dat zou wel heel toevallig zijn

Maar ja hoor het begint te spatten en even later regent het pijpenstelen.

Lachend rennen we naar de auto, wat een bijzonder dag, wat een prachtige herbeleving van deze geweldige film.

 

Ik ga niet verder verklappen hoe het verder ging met Max. Ik zou zeggen ga de film gezellig zelf kijken, het is zeker de moeite waard. Geniet van de prachtige natuur, de leuke dorpjes en natuurlijk van Max en Fanny

 

Regelmatig komt de film voorbij bij een van de streamingsdiensten en soms op tv. Neem hem dan vooral even op, en bekijk hem keer op keer. Vooral in de wintermaanden met een wijntje erbij is het heerlijk genieten:)                                                                   

Waan je even in het mooie Frankrijk. Geniet van de heerlijke sfeer, de mooi gefilmde beelden van de leuke Provençaalse dorpjes, de mooie natuur, de uitgestrekte wijngaarden, het heerlijke zonnetje en het heldere licht in de prachtige Provence, onze favoriete streek in Frankrijk.

 

 

Mocht je het gezellig vinden om te lezen, kijk dan eens in de webshop van BrocFrance. Daar staan verschillende leuke 2de hands boeken die zich afspelen in de Provence. Heerlijk genieten met een kopje thee, even lekker dromen van de heerlijke sfeer van de mooie Provence.