Het geweldige 'PUCES DU CANAL' in LYON

Gepubliceerd op 6 juni 2022 om 18:02

Vlakbij het mooie Lyon in het zonnige zuiden, zit het geweldige ‘Puces du Canal’ Het is de tweede grootste Brocante van Frankrijk en bestaat al 25 jaar

Er zijn brocante loodsen gevuld met brocante, vintage, antiek en design.

De vrolijk gekleurde containers met gezellig aangebouwde afdakjes in het Village des Containers zijn leuk aangekleed en fantastisch gedecoreerd met geweldige brocante.  

Op zondagochtend is er een brocantemarkt en tussen dit alles zijn er gezellige terrasjes in vrolijke kleuren.

Het kost een paar euro om te mogen parkeren en dan kun je hier echt een hele dag rondstruinen

We gaan eerst een rondje markt, en kopen leuke spullen voor BrocFrance, ijzeren flessenrekjes, oude reclameborden, mooie grespotten, oude stempels en prachtige sauskommen en schalen en bedenken al gelijk wat voor de webshop is en wat voor Gezellige Meuk.

De leukste vondst zijn een paar prachtige echt oude Franse vlaggen die vroeger samen met zo’n mooi schild bij het gemeentehuis hebben gehangen, blij mee! :)

Dan lopen we door naar het  Village des Containers,  want daar zit onze favoriete brocanteur: COMPTOIR DE BROC (voorheen Broc by V)

De felgekleurde containers zien er fantastisch uit, zowel binnen als buiten onder de afdakjes, leuk gedecoreerd elk in een geheel eigen stijl, het is echt heerlijk om hier rond te lopen.

 

En daar zien we Comptoir du Broc, wat ziet het er weer geweldig uit!! Buiten onder de lange veranda mooi gedekte tafels met prachtig servies, borden en schalen, spuitflessen, lampen, emaille echt zoveel moois! De kleuren zijn geweldig en wat is het fantastisch gedecoreerd!

 

Een paar dagen geleden hebben we via insta een berichtje gestuurd dat we vandaag kwamen, en als we binnenstappen en ik zeg dat we van BrocFrance zijn, worden we hartelijk begroet en maken gezellig een praatje.

Ik laat foto’s zien van wat we vorige keer bij hem hebben gekocht en van onze unit bij Gezellige Meuk waar ook wat spullen van hem staan. En vraag of ik foto’s mag maken voor insta.

 

Dan gaan we lekker even rondkijken, wat een geweldige spullen heeft hij weer van straatnaamborden, gele brievenbussen, echt héééél veel reclameborden, oude schoolbankjes en schoolplaten je weet niet waar je kijken moet het hangt echt helemaal nokkievol. Het is zo  fantastisch en kleurig, daar wordt je toch blij van! :)

 

We kopen weer hele leuke spullen, zo blij mee, het liefst zouden we alles zelf houden, maar dat schiet natuurlijk niet op:)

 

Daarna gaan lekker op een terrasje zitten, de sfeer is hier geweldig, er klinkt een gezellig muziekje, er hangen slingers met lampjes  en er zijn felgekleurde luifels. Hier blijven we lekker een tijdje zitten te genieten van het geroezemoes,  het zonnetje en al die mooie brocante om ons heen.

 

 

 

Dus ga je deze zomer naar Zuid-Frankrijk, stop dan gezellig even in Lyon. Overnacht in de buurt en ga hier gezellig rondkijken, pak een terrasje, struin over de markt en bezoek de geweldige brocanteurs in het fleurige Village de Containers

En heel belangrijk :), ga vooral even langs bij onze favoriete Brocanteur Comptoir du Broc, echt je kijkt je ogen uit, wat een geweldige Brocante!

AU REVOIR COMPTOIR DU BROC,  A LA PROCHAINE!:)

 

Les Puces du Canal is open op Donderdag 7-13.00/Zaterdag 7-13.00 en op Zondag 7-15.00  en op zondagochtend is er een gezellige brocantemarkt

Comptoir du Broc is open Donderdag 8-12.00/Zaterdag 9-12.00 en Zondag van 8-14.30 uur

 

(de foto"s zijn van meerdere bezoeken aan Les Puces)