Brocante, Vintage auto's, Strand en Rock and Roll/ Het Retro Vintage Festival

Gepubliceerd op 23 april 2022 om 14:11

Brocante, Vintage auto’s, Strand en Rock and Roll!

Het Retro Vintage Festival

De lucht is blauw, de zon schijnt volop, het is eerste paasdag en we zijn onderweg in Frankrijk naar een retro festival, Festi Vintage  Merlimont

 

We parkeren, net als de Fransen en zoals bij elke brocantemarkt of dorpsfestijn, in lange rijen half op de stoep en lopen daarna met de meute mee.

Voor ons lopen twee meiden, hoog opgestoken haar en wijde rokken met petticoat in fleurige kleuren. In de verte klinkt van die geweldige Franse Rock and Roll muziek, ik vind het nu al leuk.

We lopen de Avenue de la Plage in en zien allemaal van die heerlijke nostalgische vintage auto’s links en rechts geparkeerd staan.

2CV- tjes in vrolijke kleuren, nostalgische VW busjes al dan niet beschilderd met bloemen en glimmende cabrio’s. De eigenaars zitten er met tafels en stoeltjes gezellig bij, terwijl Johnny Halliday vrolijk uit de luidsprekers klinkt. Wat een geweldig sfeertje.

Er staan verschillende kramen met van die leuke felgekleurde Rock en Roll outfits. Wijd uitwaaiende jurken en rokken met stippen of bloemen in allerlei kleuren en maten, je zou er bijna eentje kopen! :)

Op de brocantemarkt kopen we een vintage rekje voor onze oude singletjes, hoe nostalgisch wil je het hebben. We maken gezellig een praatje bij de vriendelijke mensen van de kraam, ook zij geheel in stijl met vetkuif en blauw/witte stippeljurk met petticoat.

Dan lopen we even naar het strand aan het eind van de Avenue de la Plage. Wat is het toch heerlijk weer.

 

Op het lange strand zonnende mensen, de geur van nivea, kinderen met emmertjes en schepjes, vaders die een balletje trappen.  Moeders die enorme zandkastelen maken en in de verte rent een vader met een knalgele vlieger aan een touwtje.    

We lopen terug richting het podium, en gaan met onze blauwe festivalstoeltjes op het gras zitten, want hier komt de Franse Elvis. En wat is tie leuk! :)

Al gauw schalt de Rock and Roll door de luidsprekers: ‘One for the money, two for the show, three to get ready now Go cat Go.’ Terwijl Elvis in knalrood pak met uitlopende broekspijpen, brede riem en vetkuif staat te swingen.

Geweldig! :) Er wordt gedanst, meegezongen en meegewiegd op de muziek. Met deze muziek kun je gewoon niet stilzitten. Ik blèr en swing dan ook heerlijk mee. ‘YOU CAN DO  ANYTHING BUT LAY OFF MY BLUE SUEDE SHOES!’ :) 

Daar zijn  overigens nog geluidsopname van, omdat ik even was vergeten dat ik zat te filmen terwijl ik zo heerlijk uit volle borst mee zat te zingen! :)

Vaders en moeders maken rare danspasjes, hun puberkinderen rollen met hun ogen.:) Jonge kinderen springen vrolijk in het rond. En zo leuk, elke keer als Elvis aan z’n volgende liedje begint maakt tie even een praatje, in het Frans natuurlijk! En dat klinkt iedere keer weer zo grappig! :)

Wat genieten we van deze heerlijke muziek en de fantastische sfeer.

Even later lopen we naar het plein met de vele foodtrucks. Van Hy busje, oude volkswagenbus tot felbeschilderde caravan, dit alles gevuld met Paëlla, pasta, friet of worstjes op de gril

Hier speelt de volgende band, grijze rockers, spijkerbroek en wilde haren, vol energie en enthousiasme. Jong en oud zit aan picknicktafels en eet, praat en lacht, af en toe meedeinend op de muziek.

 

Wij besluiten om met onze stoeltjes naar het strand te gaan. Ik haal twee frietjes bij de snack om de hoek en samen zitten we heerlijk te genieten.

Blote voetjes in het koele zand, het warme zonnetje op onze bol, het ruisen van de zee op de achtergrond en boven ons de blauwe lucht.

In de verte horen we Elvis nog zachtjes even doorzingen..

Wat een topdagje/ c’etait une  journée fantastique!