Het Renault 4 event/De knalgele Renault 4 deur

Gepubliceerd op 30 juni 2021 om 20:36

Het Renault 4 event/ De knalgele Renault 4 deur

 

Mijn favoriete auto allertijden is de Renault 4. Als ik de 4 miljoen win, nou dan weet ik het wel! :) Natuurlijk eerst dat huisje in Frankrijk, klein huisje grote lap grond. En daarna, een Renault 4.             

Hij moet natuurlijk wel in de juiste kleur zijn en dat is in mijn geval de lichtbeige/zandkleur. Al moet ik zeggen dat ik al die geweldige kleuren ook prachtig vind om te zien.

 

Ik weet niet wat het is maar ik vind hem gewoon zo leuk. Hij heeft zo’n mooie specifieke vormgeving, zo Frans en misschien ook wel een tikkie nostalgisch.                         

Al jaren zagen we op Facebook van die leuke events voorbijkomen, en dan zag ik weer van die geweldige foto’s van honderden van die fantastische autootjes, al rondrijdend of in lange rijen geparkeerd staan. En dan dacht ik dat lijkt me nou zo ontzettend leuk om eens naar toe te gaan.

 

Een paar jaar geleden gingen we. Naar Thenay, vlakbij de Loire en Chambord, en wat was het leuk!

In de buurt aangekomen zag ik ze al rondrijden en bij de kassa gekomen wist ik niet wat ik zag. Zoveel Renaults 4, overal waar je kon kijken stonden en reden ze. De enorme glimlach ging niet meer van m’n gezicht, het voelde een beetje of ik op schoolreisje was, zo blij als een kind.

 

Het werd gehouden op het circuit van Thenay. Over dat circuit reden de Renault 4 tjes, heel rustig, in allerlei soorten en kleuren voorbij. En rondom stonden ze geparkeerd, in rijen naast elkaar zover je maar kon kijken. We wandelden gezellig langs het circuit en maakten foto na foto.

Toen ik een prachtige knalblauwe aan zag komen rijden en gebaarde of ik een foto mocht maken, stopte de jongeman gelijk, met een big smile op z’n gezicht, zodat ik rustig foto’s kon maken. Hij zwaaide daarna hartelijk voor hij weer wegreed.

 

De sfeer was zo bijzonder, zo gemoedelijk en vrolijk. We liepen heerlijk rond, keken bij auto’s naar binnen en maakte praatjes met trotse eigenaars.

 

Er was ook een onderdelen markt bij. En het eerste wat ik zag, was een knalgele Renault 4 deur, ik pakte hem vast en liet hem niet meer los. Ad zei: ’Tja leuk die deur, maar wat ga je er mee doen, en ‘Zullen we anders eerst even verder kijken.’  Maar nee, ik moest en zou die deur…

 

En wat denk je, die deur is nu ons uithangbord als we zelf op de markt staan. 

 

Ik kocht overigens ook nog een stuur en een enorme grill. Zie je me gaan op die markt, tussen al die mannen, met dat stuur en die grill die ruim uit steekt uit m’n blauwe Ikea tas.:)

 

Mijn laatst aankoop was een heuse Renault 4 sleutelhanger, die hangt nog altijd aan mijn sleutelbos.

Toen de man, waarbij ik de sleutelhanger kocht, vroeg of ik ook een Quatrelle/4L had. (zo noemen ze in Frankrijk een Renault 4) Zei ik: ’Non pas encore/nog niet, maar ik ben ervoor aan het sparen.

 

Ik heb al een deur, een stuur, een grill en een sleutelhanger, ik kan al bijna rijden! :)

 

Daar moest de man hartelijk om lachten. Bon courage madame/ veel succes, en misschien zien we u hier over een paar jaar wel in uw eigen Renault 4 rondrijden.

 

Het 3 daagse event 4L INTERNATIONAL in Thenay wordt om het jaar georganiseerd, dit jaar slaan ze nog even over, in 2022 zijn ze er weer!

 

Fijne dag/Bonne journée

BrocFrance