Naar de hele leuke Brocante markt Montmartre in Hulst

Gepubliceerd op 8 april 2020 om 21:09

NAAR DE HELE LEUKE BROCANTEMARKT MONTMARTRE IN HULST

 

We zijn onderweg naar de Brocantemarkt Montmartre in Hulst. De weg er naartoe door Zeeland  is al leuk!                             

We hebben zulke mooie foto’s gezien van hele leuke Brocante, maar we hebben qua locatie geen idee wat we er van moeten verwachten bij Morres, een grote meubelzaak.

 

Aangekomen worden we door een verkeersregelaar keurig doorverwezen naar de parking. Het is lekker druk maar er is ruim voldoende parkeergelegenheid. We volgen de borden Brocante markt, het staat allemaal duidelijk  aangegeven. 

De entree is gratis net als het parkeren. We lopen naar binnen en dan….

 

Dan staan we in een geweldige Brocantehal. Het is in een grote ruimte, in een apart gedeelte van de winkel.           

WOW! wat is dit leuk en wat veel kramen met hele leuke Brocante. En het is ook zo lekker ruim opgezet. Ik weet niet waar ik eerst moet kijken!

Er staan zo’n 50 brocanteurs die allemaal op hun eigen wijze en met hun eigen stijl de kraam hebben ingericht.                                                                                                 

Eigenlijk staan hier gewoon 50 Brocante winkeltjes bijeen!

 

We lopen een rondje en blijven regelmatig even staan, vooral ook om de hele leuke inrichting en aankleding van de kramen  te bewonderen. Er staat van alles wat van stoer tot industrieel en boudoir, veelal met redelijke prijzen.

Er staan hele originele items tussen, echt van die eyecatchers. Van oud Frans treinbord, oude landkaart en schoolplaat tot mooie oude paspoppen, stolpen en gietijzeren tuinvazen.        

Ik zie mooie houten luiken, bankjes, kastjes zinken teilen, flessenrekjes, servies, emaille en oude bakblikken. Dit alles mooi aangekleed met verse planten en voorjaarsbloeiers.

 

We eten even lekker een broodje bij het ‘la Place’ restaurant. Je loopt er zo door de winkel naar toe. Het is best druk maar het is ook lekker groot, ook hier voldoende plek .

Dit is echt een heel leuk februari uitje. Lekker in de winter, binnen naar een hele leuke Brocante markt en daarna gezellig lunchen in het restaurant.                                 

Hulst zelf is ook nog eens een mooi vestingstadje met leuke winkeltjes en restaurantjes.

 

We zien de kramen van le Patiné Brocante, Pronck & Praal  en Rockanje aan Zee Brocante. Alle drie hebben altijd prachtige foto’s online staan, leuk om hun mooie kramen hier te zien.

We kopen een leuk ijzeren bord met Franse tekst bij de hele mooie kraam van Verleeden Tyd Brocante. En maken een praatje met de hele aardige mensen van de kraam.              

Daarna lopen we nog even naar de kraam van de organisator van de markt, Boerderij 74, ook zo’n leuke kraam! En ook zij neemt heel vriendelijk even de tijd voor wat vragen over het eventueel zelf op de markt staan.

 

Daarna lopen we nog een rondje, we raken niet uitgekeken op deze hele leuke Brocante markt die zowel zaterdag als zondag is.   

Wie weet staan we hier ooit nog eens zelf. Met onze eigen webshop met Franse Brocante, BrocFrance, die begin maart online komt te staan. Wat zou dat leuk zijn!

 

BONNE JOURNÉE                                                         

BrocFrance